Antwort Ayetel Kürsi duası ne zaman okunur? Weitere Antworten – Ayetel Kürsi ne zaman okunmaz
Adetliyken Ayetel Kürsi Okunur mu Ayetel kürsinin adetliyken hem ezberden hemde Kur'andan okunması caiz değildir. Bu ayeti kerime sadece adet halinin sona ermesinin ardından gusül abdesti alındıktan sonra okunabilir. Gusül abdesti gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime el sürmek ve yüzünden okumak haram olmaktadır.Ayetel Kürsi duasının Arapça ve Türkçe okunuşu zaman zaman vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Namazlardan sonra 'Ayetü'l-kürsi'yi okumak menduptur. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), Âyetü'l-kürsî'nin özellikle yatmadan önce ve namazlardan sonra okunmasını öğütlemiştir.Ayetel Kürsi farz olan namazlarda ve namazlardan sonra okunabilen bir ayet olmaktadır. Ayetel Kürsi okumak özellikle farz namazların sonunda okumak ile ilgili hadislerde bildirildiği üzere farz namazların sonunda okunan Ayetel Kürsi'nin diğer farz namaz vaktine kadar okuyan kişiyi koruyacağı bildirilmektedir.
Namazda Fatihadan sonra Ayetel Kürsi okunur mu : Rekâtta okunan zammı sure uzun 2. Rekâtta okunan zammı sure ise 1. Rekâttakinden kısa olmalıdır. Ayetel Kürsi Kuran-ı Kerim içerisinde bir ayet olduğu için Fatiha Suresinden sonra okunabilir.
Yattığın yerden Ayetel Kürsi okunur mu
Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Her gün Ayetel Kürsi okunursa ne olur : – Ayet-el Kûrsi, Kur'ân-ı Kerimin dörtte biridir. – Devamlı okunursa unutkanlığı giderdiğini Hz Ali (K.V.) buyurmuştur. – Evden çıkarken, eve gelince okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır.Yemeğe okunursa yemek bereketlenir.
Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Ayetel Kürsi duasının namaz kılarken okunup okunmayacağı da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu ayet Müslümanlar için farz olan namazlarda okunabilir. Bunun yanında namazdan sonra da okunabilmektedir. Bazı hadisi şeriflerde Ayetel Kürsi'nin farz namazlarında mutlaka okunmasından bahsedilmektedir.
5 vakit namazda Ayetel Kürsi okunur mu
Ayetel Kürsi duası, gün içerisinde herhangi bir saatte okunabilir. Özellikle namaz sırasında ya da başka bir zamanda da bu dua okunabilmektedir.İmam farz namazların ilk iki rek'atında Fâtiha'dan sonra bir sûre veya âyet okumamışsa ne yapması gerekir Namazların ilk iki rek'atında Fâtiha'dan sonra Kur'ân'dan bir miktar daha okumak (zamm-ı sûre) vaciptir.Gece yatmadan önce okunursa kişi kendini ve ailesini güven içine almış olur. Sıkıntılı zamanlarda okunursa Allah'ın izni ile sıkıntı geçer. Ayet-el Kürsi; durak yerlerinin sayısınca 17 kelimeleri sayısınca 50 harfleri sayısınca 170 resuller ve ashabı kiram sayısınca 313 defa okuyan kişinin her arzusu yerine gelir.
Ayetel Kürsi, Felak ve Nas duaları en tesirli, en şifalı ayet ve surelerdendir. Bu duaları okuyan kişi, görünen ve görünmeyen tüm kaza, bela ve şerlerden muhafaza edilir.
4 Rekatlik namazda ayni sure okunur mu : Dört rek'atlı sünnet namazlarda her iki rek'at müstakil kabul edildiğinden (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 2/16-17) birinci ve ikinci rek'atta okunan zamm-ı sûreleri üçüncü ve dördüncü rek'atta da okumak, namaza bir zarar vermez. Ancak bilenlerin başka âyet/sûre okuması daha doğru olur.
Hep aynı dua ile namaz kılınır mı : Evet. Tam İlmihal'de, (İmamın aynı namazların aynı rek'atlerinde, aynı âyetleri okumağı âdet edinmesi mekrûhdur. Yalnız kılanlar için de her namaz için böyledir denildi. Arasıra başka âyet de okumalıdır.)
Namaz kılarken sureleri hangi sıraya göre okumak gerekir
Din İşler Yüksek Kurulu Başkanlığından "Namazda sureleri Mushaf'taki sıraya göre okumanın hükmü nedir" sorusuna şu yanıt verildi: "Namazda okunan âyet ve sûrelerin, gerek bir rekât içinde gerekse ikinci rekâtla birlikte düşünüldüğünde, Mushaf'taki sıraya göre okunması sünnete uygundur.
Ayetel Kürsi Abdestsizken Okunur mu Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.Çünkü göz (değmesi) gerçektir." (İbn Mace, Tıb, 32; Buhari, Tıb, 36; Müslim, Selâm, 41). DUA: Allah'ım peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) gibi bizde üzerimizdeki Nazarlardan sana sığınır senden yardım isteriz, nazarların kalkması niyetiyle 7 Felak, 7 Nas, 1 Ayetel Kürsi, 1 Fatiha dinliyorum makbul eyle Allah'ım..
Namazda sonra hep aynı dualar okunur mu : Evet, caizdir. Sual: Namazdan sonra, hep aynı duayı okumak mekruh mudur Şuurla, uyanık kalb ile okunursa, hep aynı dua olsa da mekruh olmaz. Bir duayı ezberleyip, şiir okur gibi okumak mekruhtur.